Veel stof doen ze in ieder geval opwaaien: de hoofddoekjes. Je ziet ze dan ook steeds vaker in de publieke ruimte, in de klas, of op het werk. Een hoofddoek wordt gedragen door jong en oud en kent verschillende achtergronden en verschijningsvormen. Een ding lijken de dragers van een hoofddoek met elkaar gemeen te hebben: ze zijn allen vrouw. In de discussie tussen voor- en tegenstanders van hoofddoekjes worden vaak onduidelijke argumenten gebruikt. Deze site wil duidelijke argumenten verzamelen.

Boerkini als hoofdoekje in het zwembad?

Het was een tijdje heel erg stil rondom de Boerkini of is het burkini? Nu dan toch weer een incident:

In een zwembad in Enkhuizen heeft een Nederlandse moslima een boerkini aangetrokken terwijl in de kledingvoorschriften staat dat dit niet onder badkleding valt. Volgens het reglement moeten armen en benen onbedekt, moet de kleding gemaakt zijn als zwemkleding (stof) zijn en mag de kleding niet te los zitten. Daarnaast is het verboden om in andere kleding of naakt te zwemmen.

De moslima weigerde andere kleding aan te trekken en werd het zwembad uitgestuurd. Ze gaat stappen ondernemen en gaat mogelijk naar de commissie gelijke behandeling.




2 opmerkingen:

  1. Het gaat niet om het stukje kleding. Het gaat erom dat overal waar de Islam is, er stukje bij beetje zaken opgelegd worden aan vrouwen. Die kleding staat symbool voor 'wij zijn geen hoer' zij wel! Als je met een hakenkruis op de borst getatoeƫerd een zwembad in kom wordt je logischerwijs ook geweigerd. Ook omdat het symbool staat voor iets waar veel mensen gewoon afkeer van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. daar wil trouwens nog aan toevoegen dat het idee achter boernkini waardeloos is.
    Het idee achter een boerkini is dat het lichaam bedekt is en blijft voor mannen. Kennelijk wordt er vergeten dat de kleding plakt wanneer het nat word. Dus je ziet duidelijk het figuur van zowel borsten, bilpartijen en buiken. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn? Alleen het hoofddoek doet zijn werk goed: bedekken tegen moslimmannen die anders opgewonden raken.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen normale, zinvolle, reacties dragen bij aan de discussie.

Hoofddoekjes.blogspot.com is niet verantwoordelijk voor misbruik middels reactie formulieren door reageerders.